ad here
128 Download
2 months ago
Temel Vizyonu “çağdaş Bilim Ve Bilgiyi Yakından Takip Eden, Ülkesine Ve İnsanlığa Hizmet Etmeyi Hedef Alan, Mesleğini Severek Ve Uygularken Karşılaşacağı Zorluklardan Vazgeçmeyen, ‘önce İnsan’ Kavramını Benimseyen, Etik Değerlere Bağlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş İdeallerini Benimseyen, Çağdaş Ve İyi Tıbbi Uygulamalar Ile Donanmış Tıp Doktorları Yetiştirmek” Olan Fakültemiz Yeni Bir Akademik Yıla Başlıyor.1983 Yılında Kurulan Ve 33.
Yılını Tamamlayan Fakültemiz, Üniversitemizin 41. Kuruluş Yıldönümünü Kutladığı Günümüzde 946 Öğrenci, 247 Araştırma Görevlisi Ve 175 Öğretim Üyesi Ile Tıp Fakülteleri Arasında Göze Çarpan Bir Yere Sahip Olmuştur. Bildiğiniz Gibi, 2240 Doktor Ve 1171 Uzman Mezun Eden Aynı Fakülte Şimdi Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor. Bu Süreçten Birlikte Çıkacağımızdan Oldukça Eminim.
2016-2017 Akademik Yılı Için Bu Ders Programının Düzenlenmesi Ve Hazırlanmasında Yardımcı Olan Lisans Öncesi Eğitim Komitesi’nin Tüm Üyelerine Ve Programa Katılan Tüm Fakülte Üyelerime Şükranlarımı Sunmak Istiyorum.
Yeni Öğrencilerimizle Önümüzdeki Akademik Yılın Verimli Olmasını Diliyor Ve Kendilerine En Iyi Dileklerimi Iletiyorum. Amacımız, Bölgesel, Ulusal Ve Küresel Düzeyde Insanlığın Ihtiyaç Duyduğu Bilimsel Dünyaya Bilgi Sağlamak Ve Veri Eklemektir.
Amaç, Bağımsız Düşünebilen, Bilimsel İlkelerden Taviz Vermeyen, Tüm Fikirleri Saygıyla Anlayan, Her Yıl Ulusal Ve Uluslararası Endeksler Tarafından İndekslenen Dergilerde Kişi Başına Daha Fazla Makale Yayımlayan Sosyal Sorumluluk Ekip Çalışması Yayıncısı Bilim İnsanları Yetiştirmektir.
Misyonumuz, Toplum Sağlığına Ve Önleyici Tıbba Değer Veren, Tıbbi Etik Kurallarına İstisnasız Uyan, Kültürel Olarak Yetkin-araştırmacı, Üretken Ve Kalite Odaklı, İnsan Ve İnsan Sağlığının Başlıca Değerler Olduğu, Modern, Başarılı, Yaratıcı Ve Yenilikçi Doktorlar Yetiştirmek Ve Bu Doktorların Çalıştıkları Her Yerde Sağlık Elçileri Olmalarını Sağlamaktır.
Eğitim Ve Öğretimdeki Son Gelişmelere Yakın, Öğrencilerimizin Beklentilerini Karşılamak İçin Yüksek Kapasiteli Bir Eğitim İçin Sürekli Olarak Yenilenen Ve Kendini Yenileyen Akademik Kadroya Sahip Olmak.
Rekabeti Ve Motivasyonu Sağlamak İçin Girişimlerde Bulunan, Üretkenliği Artırmak İçin İdeal Bir Çalışma Ve Çalışma Ortamı Arayan, Fakülteye Bağlı Tüm Akademik Ve İdari Personelin Sosyal, Psikolojik, Bilimsel Ve Kişisel Gelişimleri İçin Uygun Ortamlar Ve Koşullar Sağlayan Bir Yönetim Ekibine Sahip Olmak.
Tıp Eğitimi Sırasında Ve Sonrasında Doktorların Mesleki Gelişimlerini Sürdürmelerini Sağlamak; Öğrencilerin Ve Mezunların Görüşlerini Almak Ve Bunları Eğitimin Geleceğini Şekillendirmede Kullanmak, Böylece:.
Eğitim Ve Bilimin Önde Gelen Bileşenleri Arasında Yer Alan Sağlık Hizmetleri, Sadece Önleyici Tıbbın Önemini Vurgulamakla Kalmaz, Aynı Zamanda Modern Teknolojiyle Donanmış Tanı Ve Tedavi Merkezlerini Ve Modern Dünyanın Talep Ve Yenilikleriyle Uyumlu Bir Yönetim Felsefesini De İçerir, Topluma Örnek Olmak İçin Kuruluşu Nitelikli Ve Rekabetçi Hale Getirir.
Üyeleri Arasında Bölüm Başkanı, Lisans Eğitiminden Sorumlu Dekan Yardımcısı, Baş Koordinatör, Yardımcı Baş Koordinatörler, Ölçme, Değerlendirme Ve Eğitmen Eğitmenleri Komisyonu Başkanı, Mesleki Beceriler Eğitimi Komisyonu Başkanı (Mbe), Bilimsel Araştırma Eğitimi Komisyonu Başkanı, İletişim Becerileri Komisyonu Başkanı, Tıp Eğitimi Öz Değerlendirme Kurulu Başkanı.
Multidisipliner Laboratuvar Koordinatörü, Problem Tabanlı Öğrenme Komisyonu Başkanı (Pdö), Tıp Eğitimi Bölüm Başkanı, Dönem Koordinatörleri, Dönem Koordinatör Yardımcıları, Sürekli Tıp Eğitimi Koordinatörü, Fakülte Öğrenci Temsilcisi Yer Almaktadır.
Senato Tarafından Kararlaştırılan Akademik Takvim, O Dönemde Üniversitenin Başlangıcından İtibaren Başlar. Diğer Tüm Dönemlerde Başlangıç tarihi Fakülte Kurulu Tarafından Kararlaştırılır. Aşağıda Hazırlanan Akademik Takvim Üniversite Senatosunun Onayı İçin Sunulmuştur.
Eğitim, Birinci Sınıftan İtibaren Ders Konularının Ve Saatlerinin Koordinasyonu İlkesine Dayalı Olarak Yapılandırılmış Entegre Bir Sistemle Sağlanmaktadır. Ders Planları, I, V Ve Vi Dönemlerinde Stajlar Olarak Ve I, Ii Ve Iii Dönemlerinde Ders Kurulları Olarak Kullanılır.
Önkoşul Dersleri Hariç, Tüm Yıl I, Ii Ve Iii Dönemlerinde Tek Ders Olarak Ele Alınır. Her Staj, Iv, V Ve Vi Dönemlerinde Bir Derstir. Zorunlu Ortak Dersler Hariç, Öğrenciler Bir Sonraki Döneme Geçmek İçin Tüm Dersleri Ve Stajları Geçmelidir.
Eğitim Koordinasyonukoordinatörler Kurulu Ve Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı’ndan Oluşan Lisans Öncesi Eğitim Komisyonu Tarafından Yönetilir. Fakülte Yönetim Kurulu Her Yıl Koordinatörler Kurulu’nu Seçer. Staj Yöneticileri, Öğrenci Danışmanları, Ders Kurulu Başkanları Sınıf Koordinatörlerine Destek Olur.
Öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu Tarafından Üniversitenin Belirlediği Esaslara Göre Fakülteye Kabul Edilir. Kayıt Için Istenen Belgeler Aslı Veya Üniversite Tarafından Yetkilendirilen Kopyaları Olabilir. Adayın Askerlik Hizmeti Üyesi Olduğunu Beyanı İşlemin Temelini Oluşturur.
Teorik Ve Pratik Derslerde Ve Stajlarda Devam Zorunludur. Öğrencinin Bir Ders, Ders Grubu Veya Stajla İlgili Sınava Girme Hakkı Teorik Derslerde En Az %70, Pratik Derslerde Ve Staj Uygulamalarında En Az %80 Devamla Sınırlıdır. Herhangi Bir Nedenle Teorik Derslerde %30, Pratik Uygulamalarda Ise %20 Sınırını Aşan Öğrenciler, Kurul Sınavına Giremezler.
Bir Öğrenci, Ders Kurulunda Herhangi Bir Bölüm Veya Şube Başvurusu Için %20 Devamsızlık Oranını Aşarsa, O Bölüm Veya Şubenin Teorik Sınavına Girme Hakkını Kaybeder. Ayrıca, Bir Akademik Yıl Boyunca Toplam Teorik Ders Saatinin %70’inden Azına Katılan Bir Öğrenci, Final Sınavına Girme Hakkına Sahip Olmaz; Devamsızlık Nedeniyle Dersten Kalır Ve Stajı Veya O Dönemi Tekrar Almak Zorunda Kalır.
Ders Kurulunda Bir Bölüm Veya Şubeye Ait Pratik Sınava Katılamayan Bir Öğrenci, Ders Kurulunda Bir Bölüm Veya Şube Için Sıfır Not Almış Sayılır Ve Teorik Soruları Cevaplama Şansını Kaybeder. Ancak O Bölüm Veya Şubeye Ait Toplam Puandan %50 Oranında Bir Puan Düşüşü Olmaz.
Ders Kurulu Sınavları Ve Yıl Sonu Sınavları Yazılı Formatta Veya Hem Yazılı Hem Sözlü Olarak Yapılabilir. Bütünleme Sınavları Ve Diğer Uygulamalı Sınav Türleri Sözlü, Yazılı Veya Her İki Şekilde Yapılır.
Ders Kurullarını Ve Stajlarını Tamamlamış Ancak Geçerli Nedenlerle Sınava Giremeyen Ve Fakülte Yönetim Kurulu Tarafından Onaylanmış Öğrencilere Bütünleme Sınavları Yapılır. Tamamlayıcı Ve Yıl Sonu Sınavları Bütünleme Sınavlarını Kabul Etmez. Ders Kurulu Bütünleme Sınavları Her Dönem Sonunda Yapılır Ve Değerlendirilmesi Bu Tüzüğün 20. Maddesinde Yer Alan Açıklamalara Bağlıdır.
Özellikle, Devam Şartını Sağlayan Öğrenciler, Son Ders Kurulu Sınavından Sonra, Tüm Ders Kurullarını Kapsayan Yıl Sonu Teorik Sınavına Alınırlar Ve Bu Sınavın Yıl Sonu Sınav Notu, Bu Yönetmeliğin 20 Nci Maddesi Hükümlerine Göre Yapılır.
Bu Öğrenci, Devam Şartlarını Sağlarsa Ve Tüm Ders Kurullarını Bitirirse, Hem Teorik Hem De Uygulamalı Sınavlara Girerse Ve Her Ders Kurulu İçin En Az %50 Final Notuyla Yazılı Başvuruda Bulunursa -yıl Sonu Sınavına Katılmamış Olsa Bile- Şartları Başarıyla Karşılamış Sayılır.
Yıl Sonu Sınavı Öğrencileri İçin %60 Ve Üzeri Olarak Alınan Başarı Notu, Bu Maddenin Üçüncü Fıkrasından Yararlanamaz. Öğrencilerin Yıl Sonu Sınavlarında En Az %50 Başarısı Olmalıdır. Yıl Sonu Başarı Notu, Final Sınav Notunun %40’ı Ve Yıl İçi Ders Kurulu Not Ortalamasının %60’ından Oluşur.
Zorunlu Ortak Dersler Sırasında Her Yıl En Az İki Sınav Yapılır. Akademik Yıl Sonunda Final Sınavı Yapılır. Geçme Notu %60 Ve Üzeridir. Başarı Notu: Final Sınav Notunun %40’ının Vize Sınav Ortalamasının %60’ına Eklenmesiyle Bulunur. Bu Derslerden 60’ın Altında Not Alan Öğrenciler Aynı Yıl İçinde Tekrar Sınava Girebilirler.
Bu Derslerden Başarılı Olamayan Öğrenciler Derslere Devam Edebilirler. Ancak, Iii. Dönem Sonunda Ortak Zorunlu Dersler Tarafından Açılan Sınavlarda Başarılı Olamayan Öğrenciler Iv. Döneme Geçemezler. Öğrenciler Kredi Almadan Da Zorunlu Olmayan Seçmeli Derslere Katılabilirler.
PDF Name: | Gençliğe Hitabe |
Author : | Live Pdf |
File Size : | 512 kB |
PDF View : | 15 Total |
Downloads : | 📥 Free Downloads |
Details : | Free PDF for Best High Quality Gençliğe Hitabe to Personalize Your Phone. |
File Info: | This Page PDF Free Download, View, Read Online And Download / Print This File File At PDFSeva.com |
Copyright/DMCA: We DO NOT own any copyrights of this PDF File. This Gençliğe Hitabe PDF Free Download was either uploaded by our users @Live Pdf or it must be readily available on various places on public domains and in fair use format. as FREE download. Use For education proposal. If you want this Gençliğe Hitabe to be removed or if it is copyright infringement, do drop us an email at [email protected] and this will be taken down within 24 hours!
© PDFSeva.com : Official PDF Site : All rights reserved